Начало arrow Новини arrow Прессъобщения arrow Община Мадан и о. Тасос подписаха Споразумение за приятелство и сътрудничество
Община Мадан и о. Тасос подписаха Споразумение за приятелство и сътрудничество Печат Е-мейл
Автор Прес-служба   
02 June 2008

Кликни, за да увеличиш снимката.
  
Туристическата информационна зона в Мадан и Археологически музей - Тасос, Гърция, подписаха Споразумение за разширяване на приятелството и сътрудничеството помежду си.
 Споразумението бе подписано на 31.05.2008 г. в Мадан по време на посещението на кмета на Керамоти г-н Григориус  Треантафилидис  в града. Заедно с него бяха и зам.-кмета на Керамоти, общински съветници, археолога на Архиелогическия музей - Тасос и др.  Повод за тяхното посещение беше приключването на проекта: "Тракийските светилища като основа за популяризиране на трансграничното културно и туристическо наследство на общините Мадан и Керамоти".

Двете страни приеха да развиват и поддържат взаимното сътрудничество между предприятия, организации и др. институции в сферата на туризма. За първи път при подписването на подобен документ от община Мадан се предвижда обмен на журналисти от медиите/комюникета с цел подобряване на публичната информация, отнасяща се до туристическия потенциал на двете държави.

 Двете общини се споразумяха и за извършването на обмен, относно важни въпроси, свързани с приватизацията и възможностите за чуждестранни инвестиции.                                                                                         

Освен това трябва да полагат усилия да създават редовно схеми за обучения, целящи развиването на туризма. Двете общини трябва заедно да участват в панаири и изложения, целящи увеличаване на туристическия поток.

По време на своето посещение гостите от Керамоти се включиха в провеждащите се по това време в град Мадан - Майски културни празници.

 В последния ден от майските празници Кметът на Керамоти г-н Треантафилидис на специално нарочено бяло табло на площада написа: "Мадан - това е раят!".

 
< Предишна