Начало arrow Новини arrow Прессъобщения arrow Министър Николай Василев посети общинска администрация Мадан
Министър Николай Василев посети общинска администрация Мадан Печат Е-мейл
Автор Общинска администрация   
13 August 2008
Във вторник (12.08.) Министърът на Държавната администрация и административната реформа - Николай Василев бе на посещение в общинска администрация - Мадан.
Министър Василев пристигна в 14.30 часа в община Мадан с началника на кабинета и своя екип. Кметът на общината - г-н Атанас Иванов посрещна Министър Василев пред общината.

Първото нещо, което пожела да види Министърът, бе Центъра за услуги и информация на гражданите /фронт-офиса/. От срещата си със служителите в Центъра той се поинтересува как работи и функционира той, какви услуги предлага, след което срещата продължи в залата на общински съвет.

Там Министър Василев зададе своите въпроси към Кмета на общината и неговият екип. Той се поинтересува как върви внедряването на Системата за управление на околната среда по Проект на МДААР, а също и за това как протича обучението на служителите от общинска администрация по Английски език/  Проект на МДААР/.

Министърът изказа своето задоволство от факта, че община Мадан е една от най-активните по отношение на преминалите обучение по ИТ технологии/153 души от Мадан, като за сравнение от област Смолян  - 156 души/ и Английски език.

Положителна бе оценката на г-н Василев и по отношение на разработването и въвеждането  на Системата  за управление на околна среда  по международния стандарт  ISO 14001:2004  в община Мадан.

Министърът обеща да дари на община Мадан Деловодна система за управление -  "Архимед", а също така каза, че ще направи всичко възможно до края на годината да има и още компютърна техника/принтери, мултифункционални устройства, мултимедии и др/ за общинска администрация - Мадан. За тази година Министерство на държавната администрация и административната реформа е дарило на общината 7 бр. компютърни конфигурации, три от които за кметствата в община Мадан.   

Като цяло Министър Василев даде положителна оценка на управлението.

На края на срещата  Кмета на общината - г-н Иванов връчи покана на Министър Василев за Празника на града и Ден на миньора, а също и подарък за спомен от нашият красив край.
На всички гости бяха подарени рекламни книжки на община Мадан.
 
< Предишна   Следваща >