Начало arrow Новини arrow Прессъобщения arrow Информационна система за документооборот
Информационна система за документооборот Печат Е-мейл
05 December 2008

През юли т.г. Общинска администрация Мадан изрази своето желание и отправи искане към Министерство на държавната администрация и административната реформа да бъде включена в Проект ”Доставка и внедряване на информационна система за подобряване на административното обслужване и работните процеси на общините”.  През август месец Министър Василев посети Мадан и обеща да включи общината в проекта, и достави система „Архимед еОбщина”. Днес тя вече е факт.

Информационната система за управление на документооборота „Архимед еОбщина” е разработка на ДАВИД Холдинг АД, която извърши инсталация на системата.

Беше инсталиран и настроен за работа сървърски модул Archimed eDMS, който включва Документооборот, Каса, Наеми, Наказателни постановления, Актове за общинска собственост, Бюджет, eProcess.NET, eProcess.NET On-line Forms, eProcess.NET WebCheck.

Модул Archimed eDMS позволява регистрация и контрол на документооборота, в т.ч. на електронни документи, подписани с УЕП; създаване и поддържане на необходими електронни регистри; контрол и отчитане на решенията на Общински съвет; архивиране на документи във файлов и сканиран формат; включва набор от различни справки, изготвящи се по определен критерий - вид документи, преписки, изпълнители, резолиращи и др.

Представителите на ДАВИД Холдинг АД проведоха обучение на служителите от общинска администрация Мадан за работа с програмния продукт – системни администратори/администратори на база данни/ и потребители за извършване на основните действия със системата.

Инсталирането на интегрираната система „Архимед еОбщина” – с модули за обхващане на всички дейности в администрацията, дават възможност на Община Мадан да постигне една от целите си, а именно реализация на еОбщина в рамките на еПравителство,  и не на последно място подобряване работата на администрацията и повишаване качеството на административното обслужване.

 

Люба Тодорова

„Връзки с обществеността” – ОбА гр. Мадан

GSM: 0895 46 66 40

Тел./факс:0308/25 42

e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите  
 
 
Следваща >