Начало arrow Новини arrow Прессъобщения arrow Заключителна конференция по проект ”Mадан и Kерамоти - зелени пейзажи и тюркоазено море”
Заключителна конференция по проект ”Mадан и Kерамоти - зелени пейзажи и тюркоазено море” Печат Е-мейл
21 Ноември 2008
 
 На 21 ноември в сградата на общинска администрация Мадан се състоя заключителната конференция по повод представяне резултатите от изпълнените дейности по Проект ”Мадан и Керамоти – зелени пейзажи и тюркоазено море”, който приключва на 30 ноември и е на стойност 266 430 евро, от които 11% са собствен принос.

По този повод в община Мадан пристигна делегация от побратименият на Мадан град Керамоти, област Кавала и партньор по проекта.

Гръцката делегация се състоеше от 30 души, като присъстваше лично Кмета на Керамоти – г-н Григориос Треантафилидис, зам.-кмета – г-н Костас Томоглу, археолога на Археологически музей, о. Тасос – г-н Фотис Треантафилидис, както и г-н Янис Капитанянис – Директор на Горско стопанство и др. представители на община Керамоти.

Присъстваха още представители на Асоциираните партньори и г-жа Силвия Ангелова – представител на Изпълнителна агенция „ФАР” към Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

На заключителната конференция бяха представени резултатите от изпълнените дейности по проекта от г-н Людмил Манев – Ръководител на проекта, а Трансграничният план за консервация на биоразнообразието в община Мадан 2008-2013г. бе презентиран от Стефан Аврамов – Експерт биоразнообразие, също така бяхя представени и изградените два нови еко-маршрута и създадения нов Център за Зелен туризъм и Природно обучение.

През вторият ден на мероприятието “Популяризиране на трансграничното природно наследство” всички взеха  участие в организираното фото-сафари, което даде възможност да бъдат обходени двата еко-маршрута водени от обучените по проекта еко-гидове.

Участниците имаха възможност да разгледат туристическата инфраструктура по маршрутите, кулите за наблюдение и някои от хранилките, наслаждавайки се на красивата природа на Родопи Планина и да направят снимки на различни представители на дивата флора и фауна, които срещат по време на фото-сафарито.

На участниците бе показан новият Център за Зелен туризъм и Природно обучение на Гръцките гости, местното население и представители на местните и регионални медии и двете постоянни изложби – “Биоразнообразието на Родопи Планина и Егейско море” и “взаимодействието: Природа и Човек”. В залата на участниците се презентира 30-минутен филм за протекция на природата и опазването на биоразнообразието в трансграничния регион – “Нека да опазим природата и дивия живот заедно”.

Люба Тодорова

„Връзки с обществеността” – ОбА гр. Мадан

GSM: 0895 46 66 40

Тел./факс:0308/25 42

e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите  

Виж: Снимки от събитието

 
< Предишна   Следваща >