Начало arrow Прессъобщения arrow Oбщина Mадан получи „Златен печат”

Мадан в медиите

Откриха 3 скални тракийски светилища край Мадан

 Светилищата се намират в махалите "Шаренка" и „Върба” и са наречени „Бабата”, „Гъбата” и ”Римпапас”.
Прочети...

Oбщина Mадан получи „Златен печат” Печат Е-мейл

 На официална среща в чест на Националния празник за Деня на будителите в Икономическия институт на Българската академия на науките–София на Община Мадан и бе връчено Отличието „ЗЛАТЕН ПЕЧАТ” за УНИКАЛНО ЕВРОПЕЙСКО СЕЛИЩЕ.

Отличието се връчва на определени български градове и села заради уникално историческо и културно наследство. Номинациите се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура и са включени в Ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите за Номинация на селищата – „Културно наследство”, „Уникални природни дадености”, „Инвестиционен интерес и възможности за развитие”.


Кликни, за да увеличиш снимката.

Кликни, за да увеличиш снимката.
 

Отличието се присъжда от Неправителствените организации ”Официално представителство на уникалните селища в Европа” и „Европейски форум на експертите”.

Българските селища, отличени със „ЗЛАТЕН ПЕЧАТ”, в .т.ч. и Мадан се презентират  пред Международните институции и донори в Културните центрове и Търговските ни представителства в Европейските столици.

Община Мадан е номинирана и за член на „Официално представителство на уникалните селища в Европа”. 
 

Изготвил:  Люба Тодорова
„Връзки с обществеността” – ОбА гр. Мадан
GSM: 0895 46 66 40
Тел./факс:0308/25 42
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

 
< Предишна   Следваща >