Начало arrow Новини

Мадан в медиите

Откриха 3 скални тракийски светилища край Мадан

 Светилищата се намират в махалите "Шаренка" и „Върба” и са наречени „Бабата”, „Гъбата” и ”Римпапас”.
Прочети...

Новини
Информационна система за документооборот Печат Е-мейл
Автор Камелия Станчева   
05 December 2008

През юли т.г. Общинска администрация Мадан изрази своето желание и отправи искане към Министерство на държавната администрация и административната реформа да бъде включена в Проект ”Доставка и внедряване на информационна система за подобряване на административното обслужване и работните процеси на общините”.  През август месец Министър Василев посети Мадан и обеща да включи общината в проекта, и достави система „Архимед еОбщина”. Днес тя вече е факт.

Информационната система за управление на документооборота „Архимед еОбщина” е разработка на ДАВИД Холдинг АД, която извърши инсталация на системата.

Беше инсталиран и настроен за работа сървърски модул Archimed eDMS, който включва Документооборот, Каса, Наеми, Наказателни постановления, Актове за общинска собственост, Бюджет, eProcess.NET, eProcess.NET On-line Forms, eProcess.NET WebCheck.

Модул Archimed eDMS позволява регистрация и контрол на документооборота, в т.ч. на електронни документи, подписани с УЕП; създаване и поддържане на необходими електронни регистри; контрол и отчитане на решенията на Общински съвет; архивиране на документи във файлов и сканиран формат; включва набор от различни справки, изготвящи се по определен критерий - вид документи, преписки, изпълнители, резолиращи и др.

Представителите на ДАВИД Холдинг АД проведоха обучение на служителите от общинска администрация Мадан за работа с програмния продукт – системни администратори/администратори на база данни/ и потребители за извършване на основните действия със системата.

Инсталирането на интегрираната система „Архимед еОбщина” – с модули за обхващане на всички дейности в администрацията, дават възможност на Община Мадан да постигне една от целите си, а именно реализация на еОбщина в рамките на еПравителство,  и не на последно място подобряване работата на администрацията и повишаване качеството на административното обслужване.

 

Люба Тодорова

„Връзки с обществеността” – ОбА гр. Мадан

GSM: 0895 46 66 40

Тел./факс:0308/25 42

e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите  
 
 
Честване на Коледни и Новогодишни празници Печат Е-мейл
Автор ПР-ОбА   
03 December 2008

 По повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници Общинска администрация - Мадан и Народно Читалище "Иван Вазов" – Мадан организират конкурс за детска рисунка  „Снежна приказка”, който ще се проведе на два етапа:

I етап  Училищно ниво – краен срок 05 декември;

II етап Общинско ниво – краен срок 17 декември

В конкурса могат да вземат участие ученици от I до XII клас в три възрастови групи: I-ІV клас, V-VІІІ клас  и IX-XII клас. Наградите за всяка възрастова група І-място – 50лв., ІІ-място – 30лв. и ІІІ-място – 20лв.

 Общинска администрация - Мадан съвместно с Народно Читалище "Иван Вазов" и Градска библиотекa "Антон Страшимиров" организират следните мероприятия по повод коледно-новогодишните празници: 

22 декември

 • Изложба на рисунки и коледен базар на сурвачки с благотворителна цел
  Място: Градския площад 
 • Празнична програма, заря и тържествено запалване на елхата от 16.00 часа
  Място: Градския площад 

23 декември

 • Конкурс за коледна погача, като най-добрите кулинарни изделия ще бъдат изложени на 23 декември в градската библиотека.
 • Коледно тържество в Градската библиотека "Антон Страшимиров"  от 14.00 часа

31 декември

  Общинска администрация кани всички граждани на общината на 31 декември от 24.00 часа на Градския площад заедно да посрещнем Новата година с празнични хора и вино за наздравица. 
   
   

Люба Тодорова

„Връзки с обществеността” – ОбА гр. Мадан

GSM: 0895 46 66 40

Тел./факс:0308/25 42

e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите  
 
 
Заключителна конференция по проект ”Mадан и Kерамоти - зелени пейзажи и тюркоазено море” Печат Е-мейл
Автор ПР-ОбА   
21 November 2008
21 Ноември 2008
 
 На 21 ноември в сградата на общинска администрация Мадан се състоя заключителната конференция по повод представяне резултатите от изпълнените дейности по Проект ”Мадан и Керамоти – зелени пейзажи и тюркоазено море”, който приключва на 30 ноември и е на стойност 266 430 евро, от които 11% са собствен принос.

По този повод в община Мадан пристигна делегация от побратименият на Мадан град Керамоти, област Кавала и партньор по проекта.

Гръцката делегация се състоеше от 30 души, като присъстваше лично Кмета на Керамоти – г-н Григориос Треантафилидис, зам.-кмета – г-н Костас Томоглу, археолога на Археологически музей, о. Тасос – г-н Фотис Треантафилидис, както и г-н Янис Капитанянис – Директор на Горско стопанство и др. представители на община Керамоти.

Присъстваха още представители на Асоциираните партньори и г-жа Силвия Ангелова – представител на Изпълнителна агенция „ФАР” към Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

На заключителната конференция бяха представени резултатите от изпълнените дейности по проекта от г-н Людмил Манев – Ръководител на проекта, а Трансграничният план за консервация на биоразнообразието в община Мадан 2008-2013г. бе презентиран от Стефан Аврамов – Експерт биоразнообразие, също така бяхя представени и изградените два нови еко-маршрута и създадения нов Център за Зелен туризъм и Природно обучение.

През вторият ден на мероприятието “Популяризиране на трансграничното природно наследство” всички взеха  участие в организираното фото-сафари, което даде възможност да бъдат обходени двата еко-маршрута водени от обучените по проекта еко-гидове.

Участниците имаха възможност да разгледат туристическата инфраструктура по маршрутите, кулите за наблюдение и някои от хранилките, наслаждавайки се на красивата природа на Родопи Планина и да направят снимки на различни представители на дивата флора и фауна, които срещат по време на фото-сафарито.

На участниците бе показан новият Център за Зелен туризъм и Природно обучение на Гръцките гости, местното население и представители на местните и регионални медии и двете постоянни изложби – “Биоразнообразието на Родопи Планина и Егейско море” и “взаимодействието: Природа и Човек”. В залата на участниците се презентира 30-минутен филм за протекция на природата и опазването на биоразнообразието в трансграничния регион – “Нека да опазим природата и дивия живот заедно”.

Люба Тодорова

„Връзки с обществеността” – ОбА гр. Мадан

GSM: 0895 46 66 40

Тел./факс:0308/25 42

e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите  

Виж: Снимки от събитието

 
Сертифициране по ISO14001:2004. Система за управление на околна среда Печат Е-мейл
Автор ОбА - Пресслужба   
13 November 2008

Вчера /12.11.2008г./ в община Мадан се проведе заключителният одит по Системата за управление на околна среда, базирана на международният стандарт ISO 14001:2004.

Продължава...
 
Oбщина Mадан получи „Златен печат” Печат Е-мейл
Автор Люба Тодорова   
31 October 2008

 На официална среща в чест на Националния празник за Деня на будителите в Икономическия институт на Българската академия на науките–София на Община Мадан и бе връчено Отличието „ЗЛАТЕН ПЕЧАТ” за УНИКАЛНО ЕВРОПЕЙСКО СЕЛИЩЕ.

Отличието се връчва на определени български градове и села заради уникално историческо и културно наследство. Номинациите се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура и са включени в Ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите за Номинация на селищата – „Културно наследство”, „Уникални природни дадености”, „Инвестиционен интерес и възможности за развитие”.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 5 от 26